Project Montevideo

’t Eilandje in Antwerpen heeft altijd al in verbinding gestaan met de hele wereld, als dynamisch kruispunt van migratie en handel. In het hart van deze wijk getuigt het Red Star Line Museum hoe duizenden hier vertrokken naar verre horizonten om aan een nieuwe avontuur te beginnen. Evengoed kwamen talloze schepen hier aan, met een heel andere vracht. Kostbare goederen uit andere werelddelen werden hier gelost en bewaard in de prachtige pakhuizen die nu een nieuwe, en al even levendige bestemming krijgen. 

A destination for many. A home for some. 

’t Eilandje is de brug tussen stroom en stad, tussen toen en toekomst, tussen rust en ratrace, tussen uw horizon verruimen en u thuis voelen. Hier vindt u niet alleen gezellige cafés maar ook restaurants in de meest uiteenlopende stijlen. Hier vergeet u de tijd in het MAS en het Red Star Line Museum: originele landmarks boordevol boeiende verhalen en voorwerpen. Wandel langs de Schelde met het indrukwekkende Havenhuis op de achtergrond. Of ga uitwaaien in het heraangelegd Droogdokkenpark, elf hectare ademruimte. 

Laat u inspireren door de mix van cultuur en architectuur, ontspanning en bedrijvigheid, geschiedenis en vernieuwing. Aan de voet van de eeuwenoude pakhuizen liggen hier de moderne luxejachten. Deze mix maakt van ’t Eilandje een geliefde bestemming voor velen, en een thuis voor enkelen. 

Fotogalerij

e
e
e
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan